Over mij
Behandelingen
Wat is Ayurveda?
Astrologie
Kookles
spirituele spullen
Ziekten
Contact en links

Ziekte en gezondheid in Ayurveda

In het lichaam is Vata verantwoordelijk voor beweging. Wanneer Vata uit balans is vinden er verkeerde bewegingen plaats of gaan bepaalde stoffen naar verkeerde plekken. Pitta en Kapha kunnen niet naar andere plaatsen zonder Vata. Door dit principe zegt de Ayurveda dan ook dat Vata meehelpt aan 75% van de ziektes. Het is dan ook heel erg belangrijk om te zorgen dat Vata in balans is.

De drie R's: rust, reinheid en regelmaat zijn voor Vata heel belangrijk.

Rust: ga op tijd rusten, ga s avonds niet te laat naar bed, en sta s ochtens op tijd op, mediteer dan s ochtends en probeer elke ochtend te poepen. Dit is mogelijk als je s avonds na 8 uur niets meer eet.

Regelmaat: eet op gezette tijden,  s avonds niet meer na 8 uur, eet de belangrijkste maaltijd rond 12 uur s middags.

Reinheid: ga altijd op tijd naar het toilet, houdt niet op. Sta  s ochtends op tijd op, loop een rondje, masseer uw lichaam in met olie, en neem een douche. Het is het beste als u 's ochtends moet poepen, liefst voor het douchen. Wanneer u de avond te voren niet eet gedurende 2 uur voor u gaat slapen is de kans groot dat het lichaam in de nacht al het voedsel heeft kunnen verwerken en dat u na het opstaan uw darmen leeg kunt maken.

 Een aantal problemen die met ayurveda behandeld kunnen worden:

Menstruatieproblemen

Depressie

Burn-out

Chronische vermoeidheid

Stress, spanning

Migraine

Darmproblemen

Reuma

Hoge bloeddruk

Hartproblemen

Allergie/Intolerantie

Spierproblemen, ontstekingen, distrofie, e.d.

 

 

 

Top